OVER ONS


Wij zijn Patrick & Kim Verkade. Samen met ons zoontje Jip wonen wij sinds 2018 in Geesbrug. Wij hebben ons droomhuisje kunnen vinden en alles kunnen ombouwen tot een plekje voor Jip, onze eigen honden, de hondenschool en onze paarden. Naast de hondenschool hebben wij allebei nog ons eigen werk. Patrick werkt bij DOC Kaas in Hoogeveen en Kim is maatschappelijk werker. 


Toen wij in Geesbrug kwamen wonen was er een groot veld met veel struiken, bomen en slecht gras. Wij hebben alles zo snel mogelijk eruit getrokken, gevlakt en opnieuw ingezaaid. Dit resulteert in een groot veld, volledig omheind en met bomen voor schaduw. Onze wens is nog om een kantine te bouwen met een toilet en wateraansluiting, maar dat komt nog!


Wij geven beide wekelijks lessen aan fanatieke hondeneigenaren en er worden regelmatig workshops en wedstrijden georganiseerd. Zowel door onszelf gegeven, als door andere trainers. 

Samen hebben wij al verschillende honden gehad en hebben er nog steeds een paar lopen natuurlijk. Toen wij elkaar leerden kennen had Patrick twee border collies Binky & Spot en ik een drentse patrijs Kira. Wij zijn vrij snel samen gaan wonen en Kira ging dan ook met mij mee. Samen kochten wij een border collie Sem die helaas maar 1,5 jaar is geworden. Al gauw kwam Zeno en hebben we later de overstap gemaakt naar de working cocker spaniël. Wat was dat een goede keuze! Terwijl ze soms best een beetje op je zenuwen kunnen werken, zijn het fantastische werkhondjes met het gevoel op de juiste plek. 

JIP

Dat je leven totaal veranderd na het krijgen van een kindje, is een feit, maar zeker alleen maar positief. Nu Jip er is hebben wij nog meer plezier in het organiseren van evenementen en het geven van lessen. Jip vind het namelijk fantastisch om honden om hem heen te hebben en de mensen die meekomen zijn nog gezelliger! 


Natuurlijk is er wel wat veranderd, want met Patrick zijn tijden in de ploegendienst op zijn werk, is het niet mogelijk vaste dagen te plannen. Gelukkig zijn onze cursisten en wij flexibel genoeg om toch wekelijks de lessen te kunnen plannen. Daar zijn wij super trots op!