Over ons

Over ons

 

 

Mijn naam is Kim en ik woon samen met Patrick en onze vier honden in Geesbrug sinds 1 mei 2018.  Wij zijn beiden erg fanatiek en actief in verschillende hondensporten en zijn dan ook overal in Nederland te vinden in de weekenden. Ik droom al van jongs af aan over een huisje met een eigen behendigheidsbaan en heel veel honden! Ik heb veel plezier in mijn fulltime baan als maatschappelijk werker in Coevorden. Daarnaast geef ik al een aantal jaren les bij verschillende hondenscholen in Drenthe. Nu wij de mogelijkheid hebben om bij huis te sporten, ben ik voor mijzelf begonnen en hebben wij de stichting TWIZE opgezet! De stichting houdt zich bezig met de leukste hondensport van Nederland, namelijk Agility/Behendigheid!  Het doel is om mijn enthousiasme over te brengen op anderen en ze te helpen met vragen en problemen. Ook organiseren wij twee keer per jaar een agilitywedstrijd in een grote manege in Dalen. 

 

Ik ben begonnen met behendigheid toen ik 12 jaar jong was met mijn beagle Max. Dit was ontzettend leuk, maar Max had vaak iets anders in gedachten dan dat ik wilde. Foppe kwam al snel om de hoek kijken en met hem ben ik verder in de sport gegroeid. In 2012 ben ik Nederlands Kampioen geworden bij de FHN (Federatie Hondensport Nederland) en wist ik het zeker dat ik een eigen (sport)hond wilde. Kira werd steeds sneller en fanatieker en ik heb deelgenomen aan verschillende workshop-weekenden van o.a. Roy Fonteijn en Jenny Damm. De verschillende methoden, visies en meningen van trainers hebben mij een eigen manier van handlen opgeleverd. En op deze manier probeer ik het weer over te brengen op anderen. Uit iedere training kun jij jouw stukje halen wat bij je past en dat zal lang niet alles zijn wat ik zeg, maar dat vind ik prima! Ook ik leer nog iedere les van de honden en de handlers en dat maakt het lesgeven zo leuk.

 

Vanaf mijn 15e jaar ben ik in training gegaan bij Alpha Hondenschool Meppel en heb ik daar met veel plezier 2 jaar lesgegeven. Ik heb verschillende workshops en lessen gegeven o.a. op het hondenevenement in Drenthe en ben na mijn verhuizing les gaan geven in Coevorden en Veenoord. Ook daar heb ik 1,5 jaar veel plezier beleefd en geleerd van iedere combinatie. In 2017 hebben wij in Wezup en in 2018 in Dalen, twee hele leuke wedstrijden georganiseerd en we blijven dat zeker doen in de toekomst.

 

Ik heb Patrick leren kennen op de wedstrijden en al snel zijn wij samen gaan wonen. Patrick had twee border collies en binnen een maand was daar onze gezamelijke pup Sem. Helaas hebben wij niet lang van hem kunnen genieten, maar Zeno maakte daarna plaats in ons gezin. De combinatie Patrick & Kira bleek al snel een stuk beter te matchen dan mij en Kira en hetzelfde met Spot en ik. Wij hebben een hondenruil gedaan en dit pakte beter uit dan verwacht! Spot en ik zijn doorgestroomd naar de C-klasse en liepen daar heel leuk. Nu mag hij na zijn 2e plaats op het NK afgelopen november, genieten van zijn rondjes in de veteranen.


Kira rent met haar 10jaar nog vrolijk rond met Patrick in de B60. Nu hebben we onze nieuwe aanwinst Twix en beginnen we rustig weer van voren af aan. Uitslagen en filmpjes kunnen jullie volgen op deze site. 

Kom in contact met ons!

 
 
 
 

Stichting TWIZE

Verl. Hoogeveense Vaart 162

7917 TH Geesbrug

info@twizedogsport.nl

06-36169593

KVK-nummer: 74898027 

NL76INGB0008967272

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze site.

© Copyright. All Rights Reserved.